Dit is de absolute favoriete soep van mijn familie en ik kan hem in minder dan 45 minuten op tafel hebben. Ik verdubbel het recept meestal zodat de smaken zich kunnen vermengen, waardoor de soep de volgende dag nog lekkerder is. Probeer dit eenvoudige, stevige boerenkoolsoeprecept als hoofdgerecht van een lichte maaltijd te serveren. Hoewel boerenkool waarschijnlijk is ontstaan in de droge hitte van de Middellandse Zee, werd het een vaste waarde in de keukens van Noord-Europa. Recente toegewijden prijzen de deugden van onvoldoende verhitte boerenkool. Maar na vijf winters in Provincetown, Massachusetts te hebben doorgebracht, waar de Portugezen hun boerenkool met worst of vis eten, begon ik de mijne te waarderen die op die van hen leek: langzaam gestoofd in spek of worstvet, of gestoofd in kippenbouillon tot hij zacht en zoet is. Ingrediënten
Routebeschrijving
Voedingsfeiten1 kop: 187 calorieën, 11 g vet (3 g verzadigd vet), 22 mg cholesterol, 706 mg natrium, 16 g koolhydraten (3 g suikers, 3 g vezels), 7 g eiwit. Let op: Op Aardappelshop kun je vers geoogste aardappelen vinden. Deze soep is rijk en hartig en oh zo bevredigend met kruidige Italiaanse worst, dagenlang boerenkool en zachte, boterachtige kleine cannellini. Alles wordt een beetje verdikt, waardoor het een soort stewier-gevoel krijgt. We hebben een beetje gerookt paprikapoeder toegevoegd en aan het eind een scheutje citroensap, en we hebben er geen moment spijt van gehad! Behalve dat het op dit moment misschien moeilijk is om soep te eten en te typen, maar luister, we zijn geen ingenieurs. Iemand anders dat probleem oplossen, alstublieft. Deze fluweelzachte, gezellige kleine meid is zeker een rijker, romiger uitstapje van een meer traditionele zuppa toscana (denk meer aan de geliefde Olive Garden, misschien minder actueel Toscaans platteland), maar wie zijn wij om niet het rijkere, romigere pad te nemen?! |